aprilie 05 2022 0Comment

Cum pot companiile să contribuie la un mediu înconjurător mai sănătos?

Când îți dorești să reduci cantitatea de deșeuri, te gândești că primii pași ar consta în reutilizarea sticlelor, refolosirea pungilor de cumpărături, colectarea selectivă și separarea corectă a deșeurilor. Chiar dacă reprezintă pași mici, cu timpul vor deveni factori decisivi în conturarea unui comportament responsabil, dar și bucuria că te implici în protejarea mediului înconjurător.

În aceeași manieră ar trebui să se gândească și companiile la cum pot reduce cantitatea de deșeuri în activitatea zilnică, oferindu-le, astfel, angajaților un model de urmat. Iar în ultimii ani, angajații au început să fie mult mai atenți la modul în care companiile adoptă o poziție sustenabilă și responsabilă față de mediu.

Compania poate acționa responsabil față de mediu prin:

-colectarea în containere dedicate reducerea cantității de hârtie consumată (printarea față-verso)
-reutilizarea hârtiei, acolo unde se poate
-limitarea printării la un anumit număr de pagini
-utilizarea cănilor din porțelan și a sticlelor ca recipiente pentru consumul apei (in locul paharelor si a sticlelor din plastic)
-evitarea paielor din plastic, sau a tacâmurilor din materiale plastice etc.
-implementarea unei soluții digitale de gestionare a deșeurilor companiei
-utilizarea de materiale reciclate
-folosirea de produse de curățenie care nu conțin chimicale, dar pot fi la fel de eficiente
-eficientizarea consumului de energie prin folosirea de becuri și leduri cu senzori, termostate inteligente, încurajează cât mai mult -pătrunderea luminii naturale

Reciclează electronicele vechi din companie
Conform companiei Evergreen IT Solutions, 34% din deșeurile electronice provin din surse IT, astfel încât este important ca fiecare companie să fie responsabilă de casarea electronicelor vechi uitate în sediile firmei. Iar pentru a fi sigur că reciclarea acestor produse este realizată corespunzător, apelează la un reciclator licențiat care cunoaște procedura de eliminare a acestor produse, prevenind eliminarea de elemente toxice în mediul înconjurător. De asemenea, pentru că trăim în era tehnologiei și există electronice mai green tech, ai putea alege mai degrabă laptopurile pentru activitatea angajaților, în favoarea desktopului și a unităților de computer.

Călătoriile de afaceri – cum pot fi eficientizate și cum pot impacta pozitiv sustenabilitatea companiei
De asemenea, încurajează-ți angajații să utilizeze mai puțin mașinile personale și să găsească o alternativă verde în alte mijloace de transport: transportul în comun, bicicleta, trotinetele, sau chiar mersul pe jos, în condiții de vreme prietenoase.
În ceea ce privește călătoriile de afaceri, deși avionul reprezintă cea mai eficientă soluție de a călători rapid și comod, trebuie să știi că traficul aerian reprezintă 10 până la 24% din amprenta de carbon a companiilor internaționale. O alternativă mai green la astfel de deplasări în interes de serviciu ar putea-o reprezenta călătoria cu trenul, care deși are dezavantajul duratei, poate compensa prin peisajele pitorești.
O altă soluție pentru companiile cu flux ridicat de deplasări și întâlniri o reprezintă video conferințele, care eficientizează timpul angajaților, nu generează o cantitate semnificativă emisii de carbon și ajută compania în eficientizarea costurilor cu deplasarea.

Lucrul remote – o soluție pentru un mediu mai sănătos
Cum din ce în ce mai multe profesii au făcut conversia către activitatea zilnică digitală, iar meetingurile și team buildingurile iată că pot fi ținute și digital, a scăzut traficul zilnic către punctul fizic de lucru al companiei. Sigur, nu toate industriile sau toate profesiile pot fi realizate remote, însă flexibilizarea și un program de lucru hibrid (de acasă + de la birou) în decursul unei săptămâni poate contribui la un mediu sănătos și la angajați care își folosesc mai eficient timpul în decursul unei zile. În plus, mai puține deplasări, mai puțină poluare în atmosferă.

anintercom

Write a Reply or Comment